Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Életveszélyes játék terjed a 15-16 éves lányok között

A brit tizenéves lányok a legnagyobb "binge drinkerek" egész Európában – derül ki a brit egészségügyi minisztérium legfrissebb felméréséből. A 15-16 évesek több mint fele havonta egyszer teljesen kiüti magát – számolt be a Daily Mail.

hirdetés
hirdetés

A tanulmány arra is kitér, hogy Nagy-Britannia egyike annak a kevés országnak, ahol a lányok többet isznak, mint a fiúk, a káros szenvedély következményei pedig évente körülbelül 21 milliárd forintos kárt okoznak a gazdaságnak. A tárca figyelmeztet arra, hogy körülbelül hatvanféle betegség – például a szív- és érrendszeri gondok, agyvérzés és rák – kialakulása hozható kapcsolatba a mértéktelenül fogyasztott alkohollal.

A binge drinkerek egy-egy buli előtt rövid idő alatt annyi alkoholt isznak, hogy egészen az ájulásig lerészegednek. A veszélyes játék lényege, hogy hatvan-hetven perc alatt legalább öt egységnyi alkoholt el kell fogyasztani. A binge drinkingről itt olvashatsz bővebben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X