Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Leszbikus anyákról szóló könyv robbantott ki újabb botrányt

In Our Mothers’ House: nagy port kavart a leszbikus anyukákról szóló könyv
In Our Mothers’ House: nagy port kavart a leszbikus anyukákról szóló könyv
Forrás: YouTube

Visszajuttatná az iskolai könyvtárakba a leszbikus anyákról szóló kiadványt az amerikai polgárjogi unió. Utah államban áprilisban szavazták meg, hogy a könyvet tilos szembetűnő helyen tárolni az iskolákban, kizárólag szülői beleegyezéssel adhatják ki a diákoknak a raktárból – írja a Huffington Post.

hirdetés
hirdetés

A kiadvány egy család életét meséli el, ahol a gyerekeket két anya, egy leszbikus pár neveli. Patricia Polacco írása sokaknál kiverte a biztosítékot.

Az iskolakerületek olyan döntést hoztak, hogy maradhatnak a könyvek az iskolákban, ha a könyvtárosok nem tartják feltűnő helyen, és kizárólag szülői engedéllyel adják ki a diákoknak. A határozatot azzal indokolták, hogy a könyv nem felel meg annak az állami elvárásnak, miszerint az iskolákban „nem lehet reklámozni” a homoszexualitást. A polgárjogi unió szerint azonban a könyv senki érdekeit nem sérti, és a diákoknak joga lenne szabadon hozzáférni a könyvhöz.

Az iskolakerületek vezetői nem engednek: szerintük megfelelő döntést hoztak, mivel a kiadvány ott van a könyvtárakban. Letaglózó videót készítettek meleg és transznemű diákok – a felvételt itt nézheted meg.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X