Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Az irodalmi szavatosság a halállal kezdődik?

Forrás: hvg.hu

A Pom-Pom, a Süsü, a Keménykalap és krumpliorr írója nem szerepelhet a Nemzeti alaptantervben, mivel életben van. Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár Csukás István szomorúságát kifejező levelére azt válaszolta, nem lehet az alaptanterv része az az író, aki még köztünk él - írja a Szamárpad blog.

hirdetés
hirdetés

A csöppet sem szakmainak tűnő választ több okból is furcsának találhatjuk: egyrészről, miért szerepelt az eredeti változatban Csukás, ha a már említett alapelv érvényesült a tantervírás során is. A másik oldalról pedig − bár mindenki tisztában van a magyar irodalom tantárgy hatalmas, befejezhetetlen hosszúságú író-költőlistájával −, az irodalomtanítás nagyon fontos része az élő irodalom megismertetése, tudatosítása. Parti Nagy, Tóth Krisztina, Kukorelly nagy népszerűségnek örvendhet a nagyobbak, Varró Dániel a kisebbek között. A teljes posztot a Szamárpad blogon olvashatjátok el.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X