Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Dohányzás elleni vakcinával oltanának be minden diákot - ez a terv

Forrás: gg

Új hatóanyagot fejlesztettek ki New York-i kutatók: a vakcina állítólag megszünteti a nikotin utáni sóvárgást, ezért segíthet leszokni a dohányzásról. A kutatók azt tervezik, hogy a megfelelő tesztfolyamat után az iskolákban kezdik meg az oltóanyag terjesztését – adta hírül a Daily Mail.

hirdetés
hirdetés

A Weill Cornell Medical College kutatói szerint a hatóanyag megelőzésre is használható, vagyis a még nem dohányzó diákokat is beoltanák. „Így gyakorlatilag nem tudnak rászokni a dohányzásra” – mutattak rá.

A hatóanyagot eddig csak egereken tesztelték, de a kutatók szerint az eredmények olyan biztatóak, hogy két éven belül embereken is kipróbálják. Mekkora pénzbírságra számíthat itthon, aki rágyújt az iskolában? Összefoglalónkat itt olvashatod.

(x)

A nyelvvizsga, ahol nem változnak a követelmények

Ősszel több nyelvvizsgarendszer is a hazai és a nemzetközi elvárásokhoz igazította feladatait. Létezik azonban olyan nyelvvizsga…  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X