Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Dohányzás elleni vakcinával oltanának be minden diákot - ez a terv

Forrás: gg

Új hatóanyagot fejlesztettek ki New York-i kutatók: a vakcina állítólag megszünteti a nikotin utáni sóvárgást, ezért segíthet leszokni a dohányzásról. A kutatók azt tervezik, hogy a megfelelő tesztfolyamat után az iskolákban kezdik meg az oltóanyag terjesztését – adta hírül a Daily Mail.

hirdetés
hirdetés

A Weill Cornell Medical College kutatói szerint a hatóanyag megelőzésre is használható, vagyis a még nem dohányzó diákokat is beoltanák. „Így gyakorlatilag nem tudnak rászokni a dohányzásra” – mutattak rá.

A hatóanyagot eddig csak egereken tesztelték, de a kutatók szerint az eredmények olyan biztatóak, hogy két éven belül embereken is kipróbálják. Mekkora pénzbírságra számíthat itthon, aki rágyújt az iskolában? Összefoglalónkat itt olvashatod.

(x)

Új képzések, versenyképes diplomák – ajánló: Zsigmond Király Főiskola

A Zsigmond Király Főiskolán immáron teljesen angol nyelvű, valamint duális képzések is elérhetőek a 2016. szeptemberben kezdődő szemeszterben.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásÖn korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X