Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Dohányzás elleni vakcinával oltanának be minden diákot - ez a terv

Forrás: gg

Új hatóanyagot fejlesztettek ki New York-i kutatók: a vakcina állítólag megszünteti a nikotin utáni sóvárgást, ezért segíthet leszokni a dohányzásról. A kutatók azt tervezik, hogy a megfelelő tesztfolyamat után az iskolákban kezdik meg az oltóanyag terjesztését – adta hírül a Daily Mail.

hirdetés
hirdetés

A Weill Cornell Medical College kutatói szerint a hatóanyag megelőzésre is használható, vagyis a még nem dohányzó diákokat is beoltanák. „Így gyakorlatilag nem tudnak rászokni a dohányzásra” – mutattak rá.

A hatóanyagot eddig csak egereken tesztelték, de a kutatók szerint az eredmények olyan biztatóak, hogy két éven belül embereken is kipróbálják. Mekkora pénzbírságra számíthat itthon, aki rágyújt az iskolában? Összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X