Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Még csak 16 éves, de már nyolcvanhatszor kapta el a rendőrség

Bár a fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények száma egyre nő, a tettesek viszonylag szűk körből kerülnek ki – derül ki a Cambridge legfrissebb felméréséből. Ez azt jelenti, hogy ugyanazok a brit tizenévesek válnak elkövetővé újra és újra, leggyakrabban autókat törnek fel, lopnak és lakásokat rabolnak ki – írja a Daily Mail.

hirdetés
hirdetés

A kutatás szerint a 16 ezer vizsgált eset feléért a tizenévesek mindössze 3,7 százaléka tehető felelőssé. Ennek a csoportnak a tagjai már 12 éves koruk előtt kisebb-nagyobb zűrbe keverednek, például bolti lopáson kapják őket.

A kutatás eredménye szerint a legtöbb diák egyértelműen különbséget tudott tenni jó és rossz tett között, a visszaeső elkövetők viszont nem tudják megítélni tetteiket. Találtak olyan középiskolást, aki még csak 16 éves, de már nyolcvanhatszor volt dolga a rendőrséggel. Veszélytérkép a környező országokból – az iskolai erőszakról szóló összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X