Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Több ezer tanárt rúgtak ki jogtalanul a természeti katasztrófa után

A Katrina hurrikán hét évvel ezelőtt iskolákat is romba döntött
A Katrina hurrikán hét évvel ezelőtt iskolákat is romba döntött

Jogtalanul mondtak fel több ezer New Orleans-i pedagógusnak, amikor a Katrina hurrikán szétrombolta a települések iskoláit – számolt be a Huffington Post.

hirdetés
hirdetés

Több mint egymillió dollárt ítéltek meg hét tanárnak, akik pert indítottak a New Orleans-i iskolakörzet és az állam ellen. Ez pedig megnyitotta az utat ahhoz, hogy további hétezer pedagógus is kártérítést kapjon a jogtalan kirúgás miatt.

Az ítélet hét évvel a Katrina hurrikán pusztítása után született meg. Akkoriban a város nyolcvan százalékát elöntötte az víz, így lakhatatlanná vált a település. Az iskolák bezártak, a pedagógusokat pedig elbocsátották – most kiderült, hogy törvényellenesen.

„Végre mindenki tudomást szerez róla, hogy mi történt akkoriban” – mondta egy ma már nyugdíjas tanárnő, Gwendolyn Ridgely, aki 480 ezer dollár kártérítést kapott. Twitter-bejegyzése miatt rúgták ki a pedagógust – összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X