Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Sátrakkal foglaltak el egy iskolát a szülők és a tanárok

Sátortábort hoztak létre egy oaklandi iskola mellett szülők és pedagógusok, így tiltakoznak az intézmény bezárása ellen – számolt be a Huffington Post.

„Nemcsak azért a több száz családért állunk ki, akiket közvetlenül érint a Lakewiev Elementary School bezárása, hanem mindazokért, akiknek bárhol az országban hasonló problémával kell megküzdeniük” – nyilatkozta az egyik tüntető.

Az iskolakörzet pénzhiányra hivatkozva összesen öt intézményt zár be a tanév végén. A döntés ellenzői azonban úgy vélik, a megtakarítás nem arányos az okozott kárral: a diákokat elszakítják egymástól, a tanárok pedig munka nélkül maradnak.

hirdetés
hirdetés

A napok óta az iskola előtt sátorozó tüntetőket helyi civilek és magánemberek is támogatják. A rendőrség már többször is felszólította a demonstrálókat, hogy távozzanak a helyszínről, de csak néhányan tettek eleget a kérésnek. Az elmúlt tanévben itthon is több egyetemfoglalást hajtottak végre hallgatói szervezetek – a legutóbbi akcióról itt olvashatsz bővebben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X