Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hoffmann Rózsa fél az öntövényű, egoista felnőttek megjelenésétől

4
Hoffmann Rózsa
"Nemzeti középosztály" erősítése - Hoffmann szerint ez a cél
Forrás: MTI Fotó: Soós Lajos
A közoktatás célja, hogy a nemzeti középosztály megerősítésével olyan országot építsünk, amelyben jó élni - jelentette ki Hoffmann Rózsa csütörtökön Hatvanban.

Ebben a helyzetben az új köznevelési törvény alapelve, hogy az elmúlt évtizedekben elhalványult, meggyengült nevelést visszahelyezzék a jogaiba - közölte egy pedagógusfórumon az oktatásért felelős államtitkár.

hirdetés
hirdetés

A politikus azt mondta, ha elmarad a felnövekvő nemzedék nevelése, öntörvényű, egoista felnőttek alkotják majd a társadalmat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (4)

Himer Csilla

A felnövekvő nemzedék nevelése eddig sem maradt el. Elvégezték a szülők, akiknek ez joguk, kötelességük és felelősségük - még a törvény szerint is.

Erre hivatkozva befolyásolni a felnövekvő nemzedék gondolkodását - nekem sokat mondó a mostani hatalom természetéről... Ha lettek is egoista, öntörvényű felnőttek, az sokkal inkább a szülői nevelésnek köszönhető, semmint az iskolainak. Ez eddig is így volt, és ezután is így lesz.

Kiss Julianna

Szeretnék segíteni a felnövekvő nemzedéknek. Jó volna, ha tudatosan tervezhetnék a jövőjüket. Most éppen a leendő 11. évfolyamra gondolok, akiknek már tudniuk kellene, hogy miből számítják érettségi pontjaikat a 2014-es felsőoktatási felvételin. 2011-ben már június 20-án közzétette honlapján az Oktatásért Felelős Államtitkárság a közleményét:
Szakok és érettségi vizsgatárgyak, többletpontok a 2013. évi felsőoktatási felvételi eljárás során.

Geoda

Ahogy a korábban már linkelt blogot, vagy más írásokat elnézek.... Sokan Hoffmanntól félnek
http://endresy.blogspot.hu/2012/06/felsooktatasi-kiserletezesek.html
http://endresy.blogspot.hu/2012/02/neittanulj.html

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X