Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Egész nyáron tanulni kellene?

1
Forrás: Szakony Attila

Matekból és a természettudományos tárgyakból felejtenek a legtöbbet a diákok a nyári szünet alatt – állítják amerikai szakértők, akik szerint ilyenkor is érdemes leültetni a könyv elé a gyerekeket. A szülők és a diákok hallani sem akarnak tanulásról – írja a Huffington Post.

hirdetés
hirdetés

A National Summer Learning Association szerint a három hónap komoly kiesést jelent, különösen a hátrányos helyzetű kistérségekben. Az itt élő diákoknak sokat romlik az olvasási készségük is, így tovább mélyül a szakadék köztük és a jobb szociális helyzetben lévő társaik között.

A szervezet szerint az iskoláknak több nyári programot, klubot, képzést kellene indítaniuk a nyári szünetben, ahol a diákok olvasnának, írnának, számolnának, közben átismételhetnék az elmúlt év tananyagát.

A szülők és a pedagógusok nagy része szerint a vakáció a pihenés és a feltöltődés időszaka. A nyári órákkal a tanárok munkaideje is jelentősen megnőne, a legtöbb iskolakörzet pedig képtelen lenne kifizetni a magasabb bért. Chicagóban fizetésemelés nélkül növelték volna az óraszámokat – összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Demeter222

Csak szólok, mielőtt Hoffmann asszony is jó ötletnek találná a nyári tanulást: a tantermekben nyáron gondoskodni kell a hűtésről, ami kb. annyiba kerül, mint a téli fűtés.
Azután itt van még a felejtés kérdése. A tanultak nagy részét nem csak a nyári szünetben felejtik el a gyerekek. Miután elvégeztünk egy-egy iskolát, ugyanúgy elfelejtjük kb. fél év alatt a tanultak nagy részét, csupán a lényeg marad meg (ha megmarad) és az emlék arról, hogy ezt már tanultuk valamikor. Hiába is erőlködünk a nyári tanítással, az emberi agy már csak így működik.

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X