Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A jó egyetem vagy a jó férj a fontosabb?

Forrás: Stiller Ákos

Legalább olyan körültekintéssel kellene férjet választaniuk a lányoknak, mint egyetemet – állítja egy szervezet. A 26 brit lányiskolát tömörítő Girls' Day School Trust szerint a nőknek olyan társra van szükségük, aki nemcsak a házimunkában segít, hanem a karrierjüket is támogatja – írja a The Telegraph.

hirdetés

Helen Fraser, a szervezet elnöke egy konferencián elmondta, hogy az iskolában folyamatosan a pályaválasztás fontosságára hívják fel a diákok figyelmét, és kevés szó esik az élettársi kapcsolatokról, a házasságról. „Pedig a lányokat arra is ösztönöznie kellene a pedagógusoknak, hogy ugyanolyan ambíciózusak legyenek a párválasztásban, mint a tanulmányaikban” – hangsúlyozta Helen Fraser.

A szervezet elnöke hozzátette, az az ideális helyzet, ha a férfiak nemcsak részt vállalnak a házimunkából, hanem feleségük mellett állnak a munkahelyi kérdésekben is: támogatják őket, és büszkék az eredményeikre. Helen Fraser szerint az elmúlt másfél évszázadban – amióta a szervezet létezik – sokat változott a helyzet, és a férfiak egyre inkább elismerik a nők munkahelyi sikereit. Élettársi kapcsolat helyett a házasságot kellene „reklámoznia” a brit iskoláknak – a furcsa szabályról itt olvashatsz bővebben.

(x)

Hogyan lehetsz főiskolás, ha nincs 280 pontod?

A BKF lehetőséget kínál számodra, hogy ősztől Te is diplomát adó képzésben tanulhass. Akkor is, ha nincs 280 pontod. Tudj meg többet!  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

OKJ-s képzés hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X