Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

PDSZ: 52 milliárd hiányzik a tanári életpályamodell bevezetéséhez

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és Mendrey László, a PDSZ elnöke. Sok pénz hiányzik még a tanári életpályamodell bevezetéséhez
Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és Mendrey László, a PDSZ elnöke. Sok pénz hiányzik még a tanári életpályamodell bevezetéséhez
Forrás: MTI / Kovács Tamás

Legalább 52 milliárd forint hiányzik a 2013. szeptember 1. és december 31. közötti időszakra ahhoz, hogy a kormány vezethesse a pedagógus-életpályamodellt - mondta Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke.

hirdetés
hirdetés

Mendrey László A tények makacs dolgok című sajtótájékoztatón azt mondta, az oktatási államtitkárság szerint összesen 80 milliárd forint szükséges ahhoz, hogy jövő szeptembertől decemberig ki tudja fizetni az állam a pedagógus-életpályamodell bevezetéséből származó költségeket.

Azzal azonban, hogy az addigra nyugdíjba vonuló 18 ezer pedagógus fizetését nem kell kifizetni, csak 28 milliárdot lehet megspórolni, márpedig az állam ebből szeretné megteremteni a forrást erre a célra - tette hozzá.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X