Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Tiltólistára került a szülinap és a rockzene a New York-i iskolákban

Alkoholizmus, dohányzás, válás – ezek a témakörök sem szerepelhetnek mostantól a New York-i iskolákba küldött tesztekben. A város oktatási bizottsága ötven témát sorolt fel, amelyekkel a jövőben biztos nem találkozhatnak a diákok a vizsgákon – adta hírül a Good című lap.

hirdetés
hirdetés

Tiltólistára kerültek többek között a szerencsejátékok, a halál és a betegség, a boszorkányság, a vallási ünnepek, a bűncselekmények, a terrorizmus és a pornográfia.

Az egyértelműnek tűnő tiltások mellett azonban igen furcsa témák is tabunak számítanak ezentúl az iskolákban: a születésnapot, a gyorséttermeket, a halloweent, a rapzenét, a rockot, sőt luxusnyaralásokat, medencés házakat, sztárokat és csótányokat sem lehet említeni a feladatlapokon.

A furcsa szabályozásra szakértők szerint azért volt szükség, mert ezek a témakörök túlságosan "felkavarják a gyerekeket", így az amúgy is stresszes vizsgahelyzetben nem tudnának megfelelően koncentrálni. Felmérők tízezreit javították rosszul Nagy-Britanniában, kiakadtak a diákok – összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X