Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

"Kit kellene megölni?" - facebookos üzenetek miatt rúgtak ki három diákot

Csúnya véget ért egy facebookos levelezés három nyolcadikos diák között: az indianai Griffith Middle School diákjai azon viccelődtek a közösségi oldal üzenőfalán, melyik osztálytársukat ölhetnék meg. Az üzeneteket a tanárok is meglátták, a három lányt kirúgták az iskolából – írja a Huffington Post.

Az amerikai polgárjogi unió azonban a diákok mellé állt, és pert indított az intézmény ellen – azzal a váddal, hogy az iskola megsértette a tizennégy éves lányok szólásszabadságát. „Egyértelmű, hogy a diákok csak tréfálkoztak, ez abból is látszik, hogy hangulatjeleket használtak az üzenőfalon. Az iskoláknak nincs joga ahhoz, hogy belenyúljon a diákok magánéletébe” – érvelt a szervezet ügyvédje, Gavin Rose.

hirdetés
hirdetés

Az intézmény szerint azonban a diákok a Facebookon folytatott beszélgetéssel kimerítették a zaklatás és megfélemlítés fogalmát. A bíróság végül a diákokat védő polgárjogi uniónak adott igazat, azzal az indoklással, hogy a beszélgetés semmiféle konfliktust nem okozott az iskolában, az osztálytársak sem tettek panaszt.

A bíróság kötelezte az intézményt, hogy mindhárom diákot vegye vissza, ketten azonban másik iskolában folytatják tanulmányaikat. Kirúgták a tanítványait Facebookon sértegető pedagógust - összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X