Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hoffmann elismerte: Wass Albert is kötelező lesz

3
könyvtár
Wass Albert és Kertész Imre is a tananyag része lesz
Forrás: Bánkuti András

Az oktatási államtitkár nem tartja elképzelhetőnek, hogy 2014-ig elhalasszák a pedagógus-életpályamodell bevezetését. Erről Hoffmann Rózsa az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt szerda reggel.

hirdetés

Az oktatási államtitkár azt mondta: a kormány felismerte a pedagógus-életpályamodell bevezetésének szükségességét. "Úgy látom és úgy remélem, hogy a körülmények adottak lesznek" - mondta Hoffmann Rózsa az eredeti dátumra, a 2013. szeptemberi bevezetésre utalva. 

Fájlalta, hogy a Széll Kálmán-terv 2.0 mondatait - mint megjegyezte - rosszul interpretálják, ez ugyanis úgy kezdődik, hogy az életpályamodell 2013 szeptemberében lép életbe. Ezt követi az a mondat, hogy ha a makrogazdasági körülmények indokolják, esetleg vizsgálni kell a 2014. január 1-jei, csúsztatott bevezetést - közölte Hoffmann Rózsa.

Az oktatási államtitkár a Nemzeti alaptantervre (Nat) vonatkozó felvetésre megerősítette, hogy bekerülnek Wass Albert művei, illetve Kertész Imre Sorstalanság című regénye. Arra törekedtek, hogy azok a művek, amelyek vitán felül állnak, kerüljenek be az első, ötödik és kilencedik évfolyamon 2013-tól felmenő rendszerben életbe lépő Natba - jelezte az államtitkár.

 További kérdésre a felsőoktatásról szólva azt mondta: a megszorítás tény, de ebből nem következik, hogy egyetemeket, főiskolákat be akarnak zárni. Átalakításra szükség van, de bezárásokat nem terveznek - erősítette meg az oktatási államtitkár. Mint mondta, át kell gondolni az intézmények képzési szerkezetét, gazdaságos működtetését, és "meg kell tenni azokat az intézkedéseket, amelyek javítanak a helyzeten". Hozzátette: az intézményekkel napi tárgyalásban vannak, és belátták, hogy nem folytatható így tovább.

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (3)

Sándor Vilmos

Állítólag még az 56-os sarki kurvától is lesz idézet, amit tudni kell a diákoknak. Így nevelnek a zéletre ezek a gusztustalan oláh kisköcsög s.-nyalók!Ezekből lesz a jó fideSS képviselő, nem hall, nem lát, nem beszél...

Geoda

Kabai-tóth Klára 2012. 05 2., 10:21
Valami hasonló már régen is megírattt :-)
http://www.euroastra.hu/node/1338

Kabai-tóth Klára

Hát nem abszolúte mindegy, hogy a diákok a gyenge szövegértési kompetenciáikkal mit nem olvasnak? Kertész Imrét vagy azt a szerencsétlen irredenta barmot?

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X