Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hoffmann elismerte: Wass Albert is kötelező lesz

3
könyvtár
Wass Albert és Kertész Imre is a tananyag része lesz
Forrás: Bánkuti András

Az oktatási államtitkár nem tartja elképzelhetőnek, hogy 2014-ig elhalasszák a pedagógus-életpályamodell bevezetését. Erről Hoffmann Rózsa az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt szerda reggel.

hirdetés
hirdetés

Az oktatási államtitkár azt mondta: a kormány felismerte a pedagógus-életpályamodell bevezetésének szükségességét. "Úgy látom és úgy remélem, hogy a körülmények adottak lesznek" - mondta Hoffmann Rózsa az eredeti dátumra, a 2013. szeptemberi bevezetésre utalva. 

Fájlalta, hogy a Széll Kálmán-terv 2.0 mondatait - mint megjegyezte - rosszul interpretálják, ez ugyanis úgy kezdődik, hogy az életpályamodell 2013 szeptemberében lép életbe. Ezt követi az a mondat, hogy ha a makrogazdasági körülmények indokolják, esetleg vizsgálni kell a 2014. január 1-jei, csúsztatott bevezetést - közölte Hoffmann Rózsa.

Az oktatási államtitkár a Nemzeti alaptantervre (Nat) vonatkozó felvetésre megerősítette, hogy bekerülnek Wass Albert művei, illetve Kertész Imre Sorstalanság című regénye. Arra törekedtek, hogy azok a művek, amelyek vitán felül állnak, kerüljenek be az első, ötödik és kilencedik évfolyamon 2013-tól felmenő rendszerben életbe lépő Natba - jelezte az államtitkár.

 További kérdésre a felsőoktatásról szólva azt mondta: a megszorítás tény, de ebből nem következik, hogy egyetemeket, főiskolákat be akarnak zárni. Átalakításra szükség van, de bezárásokat nem terveznek - erősítette meg az oktatási államtitkár. Mint mondta, át kell gondolni az intézmények képzési szerkezetét, gazdaságos működtetését, és "meg kell tenni azokat az intézkedéseket, amelyek javítanak a helyzeten". Hozzátette: az intézményekkel napi tárgyalásban vannak, és belátták, hogy nem folytatható így tovább.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (3)

Sándor Vilmos

Állítólag még az 56-os sarki kurvától is lesz idézet, amit tudni kell a diákoknak. Így nevelnek a zéletre ezek a gusztustalan oláh kisköcsög s.-nyalók!Ezekből lesz a jó fideSS képviselő, nem hall, nem lát, nem beszél...

Geoda

Kabai-tóth Klára 2012. 05 2., 10:21
Valami hasonló már régen is megírattt :-)
http://www.euroastra.hu/node/1338

Kabai-tóth Klára

Hát nem abszolúte mindegy, hogy a diákok a gyenge szövegértési kompetenciáikkal mit nem olvasnak? Kertész Imrét vagy azt a szerencsétlen irredenta barmot?

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X