Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Többet hiányoznak munkahelyükről a rossz tanulók?

Forrás: Végel Dániel

Egy brit tanulmány szerint hosszabb időt töltenek betegszabadságon azok, akik gyerekkorukban rossz jegyeket kaptak az iskolában – írja a Daily Mail.

hirdetés
hirdetés

A felmérés során 23 ezer embert vizsgáltak három csoportban: az alanyok tudását 1946-ban, ’58-ban, illetve ’70-ben mérték fel. Mint kiderült, az 1946-os csoportban a diákként rosszabbul teljesítők 47 százaléka volt hosszabb betegszabadságon felnőttként, a jó tanulóknak azonban mindössze 13 százaléka.

A tanulmány szerint a másik két csoportban is hasonlóan alakultak az arányok: minden esetben többet hiányoztak a munkahelyükről azok, akik nem brillíroztak az általános iskolában. Rontja a házi feladat a diákok iskolai teljesítményét? Összefoglalónkat itt olvashatod.

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X