Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Diákok is megsérültek egy pokolgépes robbantássorozatban Ukrajnában

Hivatalos bejelentés szerint négy, nem hivatalos hírek szerint pedig hat robbanószerkezet lépett működésbe a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszkban, huszonhét ember megsebesült a detonációk következtében.

Az első robbantás a déli órákban egy villamosmegállóban történt, ahonnan egy jármű éppen elindult, a második egy mozinál, a harmadik pedig egy középiskolánál. A rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma szerint a detonációk huszonhét embert, köztük kilenc gyereket megsebesítettek. A negyedik, egy park közelében bekövetkezett detonációnak nem voltak sérültjei.

hirdetés
hirdetés
Forrás: AP / Dmitriy Dvorsky

Meg nem erősített hírek szerint a hivatalosan közölt négy robbanást még kettő követte.  Az első két robbanást a rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint szemeteskukába rejtett pokolgép okozta. A rendőrség a történteket terrorcselekménynek minősítve indított vizsgálatot.

Viktor Janukovics ukrán államfő a robbantásokat az ország elleni kihívásnak minősítette. Közölte, hogy a legjobb nyomozók vesznek részt a felderítésben, s hozzátette: megtalálják a módját annak, hogy méltó választ adjanak a történtekre.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X