Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Diákok is megsérültek egy pokolgépes robbantássorozatban Ukrajnában

Hivatalos bejelentés szerint négy, nem hivatalos hírek szerint pedig hat robbanószerkezet lépett működésbe a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszkban, huszonhét ember megsebesült a detonációk következtében.

Az első robbantás a déli órákban egy villamosmegállóban történt, ahonnan egy jármű éppen elindult, a második egy mozinál, a harmadik pedig egy középiskolánál. A rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma szerint a detonációk huszonhét embert, köztük kilenc gyereket megsebesítettek. A negyedik, egy park közelében bekövetkezett detonációnak nem voltak sérültjei.

hirdetés
Forrás: AP / Dmitriy Dvorsky

Meg nem erősített hírek szerint a hivatalosan közölt négy robbanást még kettő követte.  Az első két robbanást a rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint szemeteskukába rejtett pokolgép okozta. A rendőrség a történteket terrorcselekménynek minősítve indított vizsgálatot.

Viktor Janukovics ukrán államfő a robbantásokat az ország elleni kihívásnak minősítette. Közölte, hogy a legjobb nyomozók vesznek részt a felderítésben, s hozzátette: megtalálják a módját annak, hogy méltó választ adjanak a történtekre.

(x)

A BGF-en találkoznak a fiatal közgazdászok

Idén a Budapesti Gazdasági Főiskola rendezi hazánk legnagyobb felsőoktatási tudományos seregszemléjének, a XXXII.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X