Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Szigetszentmiklósi iskolaügy: az új igazgató leváltását követelik a szülők

Forrás: hvg.hu

Mede Norbert igazgatói megbízásának visszavonását kéri a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium iskolaszéke, illetve a szülők tanácsa a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ (PMIK) vezetőjétől - olvasható a szülők által létrehozott új honlapon. A kérést tartalmazó levelet - az egyik aláíró, Hoffer Barnabás iskolaszéki elnök közlése szerint - bevitték a hivatalba, és egy másolatot a megbízott igazgatóhoz is eljuttattak.

hirdetés
hirdetés

A PMIK vezetőjének, Horváth Péternek címzett levélben a szigetszentmiklósi gimnázium eddigi kimagasló eredményeit taglalják (az intézmény a hazai középiskolák rangsorában a 20. helyen áll). Kitérnek arra is, hogy az új igazgató megbízása gyengíti az iskolát, illetve ellentétes a diákok érdekeivel.

Ezután az új igazgató ellen kifogásaikat sorolják. A tíz pont egyike, hogy Mede Norbert megtévesztette az intézményfenntartót, amikor korábbi pályázatában 12 éves folyamatos szakmai múltjára hivatkozott, noha a valóságban négyéves kihagyás után csupán öt hónapja tért vissza a pályára. Szerepel a levélben indok nélküli rövidített órák elrendelése, saját órái egy részének meg nem tartása, vezetői feladatainak hiányos ellátása, a szülőkkel való kapcsolattartás mellőzése, megfélemlítésre alkalmas módszerek (listázás) alkalmazása. Az új igazgatónak felróják, hogy vezetőhöz méltatlanul viselkedik a diákok előtt a tanárokkal, továbbá korlátozza a szülői munkaközösség jogait.

A levél aláírói a történtek kivizsgálását és az igazgatói megbízás visszavonását kérik, valamint személyes találkozót kezdeményeznek a PMIK vezetőjével. Mede Norbert az MTI megkeresésére annyit mondott, hogy a csúsztatásoktól, hazugságoktól és rosszindulattól hemzsegő levélben foglaltak több mint kétharmadát visszautasítja, és szóban vagy írásban válaszolni fog a szülőknek. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés