Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Négynapos tanítási hetet vezetnek be több amerikai iskolakörzetben

2
Burnsville Senior High School - itt is tervbe vették a négynapos iskolahetet
Burnsville Senior High School - itt is tervbe vették a négynapos iskolahetet
Forrás: Wikipedia

A tanítási napok csökkentésével oldaná meg költségvetési gondjait a burnsville-i iskolakörzet. A tervek szerint idén szeptembertől minden második hétfőn zárva tartanának az intézmények – adta hírül a Huffington Post.

hirdetés

A háromnapos hétvégékkel évente 5 millió dollárt, azaz több mint 1 milliárd forintot spórolna a minnesotai iskolakörzet. Persze létezik egy B verzió is: eszerint nem a hétfőket hagynák ki kéthetente a diákok és a tanárok, hanem a nyári szünetet toldanák meg néhány héttel.

Nem a burnsville-i iskolakörzet az egyetlen, amelyik egyedi módszerrel próbálja megoldani a pénzhiányt. Texas északi részén például több állami intézmény kezdte reklámfelületként értékesíteni az épületei falait és az iskolabuszok oldalát, így próbálnak plusz bevételhez jutni. Nemrég Kaliforniában is úgy döntöttek, hogy lerövidítik a tanévet – összefoglalónkat itt olvashatod.

(x)

Hogyan lehetsz főiskolás, ha nincs 280 pontod?

A BKF lehetőséget kínál számodra, hogy ősztől Te is diplomát adó képzésben tanulhass. Akkor is, ha nincs 280 pontod. Tudj meg többet!  Tovább »

Hozzászólások (2)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Felsőoktatás hirdetés

OKJ-s képzés hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X