Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Nem csak az egyházi iskolákban lesz kötelező hittan és erkölcstan

4

Forrás: hvg.hu
Egyeztetés kezdődött az egyházak és a kormányzat között az iskolai hit- és erkölcstanórák bevezetésével kapcsolatban; a végrehajtási szabályok nyár végére készülnek el - írta szombati számában a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, hogy az új tantárgyak 2013-as indítása nemcsak az állami iskolák diákjaira, hanem minden Magyarországon tanuló általános iskolásra vonatkozik.

hirdetés
hirdetés

Papp Kornél, a Magyarországi Református Egyház zsinati oktatásügyi irodájának vezetője a lapnak azt mondta: az első tárgyalás szerdán volt, amikor számba vették, hogy az intézkedés milyen gyakorlati kérdéseket vet fel, és hogy milyen lépéseket kell tenni a személyi és a tárgyi feltételek megteremtéséhez.

A lap úgy tudja, hogy az erkölcstanórákat az iskolák tanítói, tanárai fogják tartani várhatóan hatvanórás továbbképzés után. A hittan esetében a tanórák megszervezésétől és megtartásától kezdve a hitoktató alkalmazásán és ellenőrzésén át a tananyag meghatározásáig minden az egyházi jogi személy feladata lesz.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (4)

Gergely Dömötör

Remélem a gyerekeiteket kicsit tovább képzik, mint Titeket, hogy ilyen hülyeségekkel ne égessék magukat az interneten. Tudtátok,hogy Ti is egy elfajzott keresztény értékrendben éltek, hogy ami körbe vesz titeket az keresztény ideológiából épült. Lehet játszani az ateistát csak az a saját magatok szegénysége. Az egyenlő az általatok oly annyira lenézett buta fanatikus keresztényekkel, akik csak szokásból keresztények és nem tudatból.

Silagi Sabi

Hittan. A nevében benne van a lényeg, de az nem hogy kinek a hitéről tanítanak....
Vagy a keresztényi hittételeket mindenkire rá lehet / kell erőltetni ?
Nem kéne figyelembe venni hogy az emberek különböző vallási elkötelezettséggel rendelkeznek netán egy részük ateista mint ahogy valakit a művészet mást a tudomány érdekli, vannak persze olyanok is akit mindkettő....
Tiszteletben tartani mások hitet vagy vallási hitetlenséget ezt tartom fontosnak.

Tóth Jani

Kérdés hogy mit is kell tanulni erkölcstanon?
Mert ha azt hogy Orbánért életemet és véremet, figyelem a rendszer ellenségeket és akár fegyverrel védem meg a Nagy Nemzetmentőt a támadásoktól, na akkor ezt talán nem kellene.

Geoda

Egy másutt már idézet blogbejegyzés (http://endresy.blogspot.com/2012/03/hiterkolcs.html) mellékletén (a tervezet képernyőképe) látszik, hogy szó nincs önálló erkölcstanról és alternatív választásról. Hoffmann az erkölcstan felügyeletét is az egyház kezébe tenné. Így a látszsatalternatíva egy burkolt hittanórává válik.

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X