Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Újabb videók terjednek a YouTube-on: már több százezren nézték meg

Egyre többen kattintanak a videómegosztó portálokon egy zeneakadémista furcsa felvételeire: Vi Hart a videókon egész füzeteket firkál tele, miközben matematikai összefüggésekre próbálja felhívni a figyelmet – írja a Huffington Post.

Matematikai összefüggésekre világít rá a rajzaival
Matematikai összefüggésekre világít rá a rajzaival
Forrás: YouTube
hirdetés

„Két háromszögből hatágú, két négyzetkereszteződéséből nyolcágú csillag születik, és így tovább a végtelenségig” – magyarázza a diák, miközben folyamatosan szemlélteti a műveletet. Videóit már több százezren látták.

A végzős művészhallgató állítása szerint sosem foglalkozott komolyabban a matematikával, de mindig érdekelte ez a tudomány. Célja, hogy felvételeivel egészen más szemszögből mutassa be a matematikát, mint az iskolában a tanárok. Elárulják a személyiséged a lapok szélére firkált rajzaid? Összefoglalónkat itt olvashatod.

(x)

Hogyan lehetsz főiskolás, ha nincs 280 pontod?

A BKF lehetőséget kínál számodra, hogy ősztől Te is diplomát adó képzésben tanulhass. Akkor is, ha nincs 280 pontod. Tudj meg többet!  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Felsőoktatás hirdetés

OKJ-s képzés hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X