Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Osztálytársak gyilkoltak Sopronban

Sopron kettős gyilkosság
A soproni kettős gyilkosság helyszíne
Forrás: MTI / Krizsán Csaba

Tudatosan megtervezett, kivégzésszerű akciót hajtott végre az a három középiskolás, aki kedd este lőfegyverrel két embert megölt Sopron egyik lőtérén, és kirabolta az áldozatokat - számoltak be a nyomozás eredményéről a megyei rendőrség vezetői csütörtöki budapesti sajtótájékoztatójukon.

hirdetés
hirdetés

Takács Tibor, Győr-Moson-Sopron megye rendőrfőkapitánya azt mondta: a 18 és 19 éves elkövetők osztálytársak voltak egy soproni középiskolában, és korábban több erőszakos, köztük fegyveres rablást is elkövettek.

A már őrizetben lévő diákok - akik részleges beismerő vallomást tettek - már egy héttel korábban végre akarták hajtani az akciót. Elhatározták, hogy kivégzik a lőtér vezetőjét, de szándékuktól elálltak el, mert a lőtéren sokan voltak. A bűncselekményt azért követték el, hogy pénzt és fegyvereket szerezzenek, és a gyilkosságban is "szándékegységet mutattak" - mondta az ezredes.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X