Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Drasztikus szigorítás: bevezetnék az estig tartó tanítást, tiltakoznak a szülők

Nem hajlandóak belenyugodni a chicagói szülők abba, hogy a polgármester kezdeményezésére ősztől hosszabb tanítási napokat vezetnek be a városban. Rahm Emanuel azért döntött az egész napos iskola mellett, mert szerinte több tanulással jobb eredményt érnek el a diákok – adta hírül a Huffington Post.

„A tanítási idő növelése nem feltétlenül rossz ötlet, de az iskolakerületeknek nincs pénze a plusz órákra, a tanárok fizetésére. Így csak alacsonyabb színvonalú oktatást kapnának a diákok, aminek semmi értelme” – érvelt az ötlet ellen Wendy Katten, az „Emeld fel a kezed” nevű szervezet vezetője.

Rahm Emanuel polgármester a jelek szerint komolyan vette a szülők tiltakozók akcióját, ugyanis visszakozott: eredeti szándéka szerint 5 óra 45 percről 7 óra 30 percre növelte volna az általános iskolások tanulóidejét. Ezt most fél órával lecsökkentette, így szeptembertől a diákoknak minden nap 7 órát kell az iskolapadban ülniük.

hirdetés
hirdetés

A szülők azonban nem tartják jelentősnek a csökkentést, így tovább folytatják a tiltakozást. Azt mondják, a fáradság miatt pedig romlik majd a diákok teljesítménye. Egyre több amerikai és brit iskolakörzetben fontolgatják a hatnapos iskolahét bevezetését – összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X