Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Három dúsgazdag híresség, aki még érettségit sem szerzett

Soha nem fejezték be a gimnáziumot, mégis maradandót alkottak, és a nevüket az egész világon ismerik. A világ leggazdagabb emberei között is találunk olyanokat, akik a tanulásnál fontosabbnak tartották a munkát – és a döntésüket soha nem bánták meg.

Henry Ford (1863-1947)
Henry Ford (1863-1947)
Forrás: Wikipedia
hirdetés
hirdetés

Henry Ford

Henry Ford egyike azoknak a hírességeknek, akik – bár elkezdték a gimnáziumot – soha nem szereztek érettségit. Ford 17 évesen már egy detroiti gépjavítóban dolgozott inasként, ugyanakkor saját gépjavító műhelye is volt. Kísérletezni kezdett, és 1903-ban megalapította a Ford Motor Companyt – 1920-ban már napi 1000 darabot gyártott a nevével fémjelzett automobilból. A Time a világ egyik legbefolyásosabb emberének nevezte Fordot.

John D. Rockefeller

Rockefellert az Egyesült Államok első milliárdosaként tartják számon, sokak szerint azonban ő volt minden idők leggazdagabb embere. Nem sikerült befejeznie a középiskolát, ám 1870-ben megalapította a világ első multinacionális nagyvállalatát, a Standard Oilt, és óriási vagyont szerzett.

Dave Thomas

A Wendy’s étteremlánc alapítója a munka miatt maradt ki az iskolából: már 12 éves korában a vendéglátóiparban dolgozott, 15 éves korában pedig ott is hagyta a gimnáziumot. Később a KFC-nél kapott állást, ám hamarosan saját éttermet alapított Ohióban, amelyet a lányáról, Wendyről nevezett el. Bár érettségi nélkül építette fel karrierjét, 61 évesen beiratkozott egy középiskolába, és végül megszerezte a bizonyítványt. Tudtad, hogy Steve Jobs és Mark Zuckerberg soha nem szerzett diplomát? A világ legsikeresebb „bukott diákjairól” itt olvashatsz bővebben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X