Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Rendkívüli szünetet rendeltek el a hideg idő miatt Tiszavasváriban

Forrás: Fotó: Komka Péter

A várható nagy hideg miatt rendkívüli tanítási szünetet rendelnek el a csütörtöki nappal a Tiszavasvári Középiskola, Szakiskola és Kollégium tanulói számára. Az intézkedés bevezetését a hideg mellett az iskola fűtési rendszerének az elavultságával indokolta az intézményvezető, akinek a tájékoztatása szerint a tantermeket, a műhelyeket és a kollégium szobáit ilyen hőmérsékleti viszonyok esetén csak nagyon nehezen tudják felfűteni a fűtőtesteket működtető kazánok.

hirdetés
hirdetés

A korszerűtlen rendszernek teljes kapacitáson kellene működnie, ami azonban nagyon sokba kerülne, az intézmény vezetői ezért úgy döntöttek, hogy február 2-tól február 12-ig terjedően tanítási szünetet rendelnek el az intézményben tanuló mintegy hétszáz diák számára.

A kiesett napokat a tavaszi tanítási szünet lerövidítésével, valamint szombati tanítással pótolják majd. Az igazgató a keleti térségekben várható nagyobb havazást megemlítve elmondta: a tanítási szünet elrendelése azoknak a bejárós tanulóknak is könnyebbséget jelenthet, akik az elmúlt években tapasztalt nagyobb havazások miatt késve vagy egyáltalán nem tudtak beutazni az intézménybe. A bejárós diákok a tanulói létszám mintegy 40 százalékát teszik ki.

A középiskola a csaknem másfél hetes szünet elrendelésével jelentős, a becslések szerint több mint kétmillió forintot takaríthat meg fenntartója, az önkormányzat számára. A fűtési rendszer felújítására egyelőre nincsen pénz, az energetikai pályázatokat pedig az önerő mértéke miatt nem tudja vállalni az intézmény.

(x)

Új képzések, versenyképes diplomák – ajánló: Zsigmond Király Főiskola

A Zsigmond Király Főiskolán immáron teljesen angol nyelvű, valamint duális képzések is elérhetőek a 2016. szeptemberben kezdődő szemeszterben.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásÖn korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X