Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Rendkívüli szünetet rendeltek el a hideg idő miatt Tiszavasváriban

Forrás: Fotó: Komka Péter

A várható nagy hideg miatt rendkívüli tanítási szünetet rendelnek el a csütörtöki nappal a Tiszavasvári Középiskola, Szakiskola és Kollégium tanulói számára. Az intézkedés bevezetését a hideg mellett az iskola fűtési rendszerének az elavultságával indokolta az intézményvezető, akinek a tájékoztatása szerint a tantermeket, a műhelyeket és a kollégium szobáit ilyen hőmérsékleti viszonyok esetén csak nagyon nehezen tudják felfűteni a fűtőtesteket működtető kazánok.

hirdetés
hirdetés

A korszerűtlen rendszernek teljes kapacitáson kellene működnie, ami azonban nagyon sokba kerülne, az intézmény vezetői ezért úgy döntöttek, hogy február 2-tól február 12-ig terjedően tanítási szünetet rendelnek el az intézményben tanuló mintegy hétszáz diák számára.

A kiesett napokat a tavaszi tanítási szünet lerövidítésével, valamint szombati tanítással pótolják majd. Az igazgató a keleti térségekben várható nagyobb havazást megemlítve elmondta: a tanítási szünet elrendelése azoknak a bejárós tanulóknak is könnyebbséget jelenthet, akik az elmúlt években tapasztalt nagyobb havazások miatt késve vagy egyáltalán nem tudtak beutazni az intézménybe. A bejárós diákok a tanulói létszám mintegy 40 százalékát teszik ki.

A középiskola a csaknem másfél hetes szünet elrendelésével jelentős, a becslések szerint több mint kétmillió forintot takaríthat meg fenntartója, az önkormányzat számára. A fűtési rendszer felújítására egyelőre nincsen pénz, az energetikai pályázatokat pedig az önerő mértéke miatt nem tudja vállalni az intézmény.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X