Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kilenc évet kapott a pedofíliával vádolt sepsiszentgyörgyi tanár

A Sepsiszentgyörgyi Bíróság első fokon kilenc év börtönbüntetésre ítélte T. Gergely zongoratanárt, aki több tanítványával, köztük egy 12 éves diáklánnyal létesített szexuális kapcsolatot. Az első igazán nagy visszhangot kiváltó romániai magyar pedofil ügyben mondott ki elsőfokú ítéletet a Sepsiszentgyörgyi Bíróság. Az intézmény honlapján közzétett döntés szerint T. Gergely, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Iskola zongoratanára kilenc évet tölt majd a rácsok mögött. 

T. Gergely november közepén bukott le, miután egy tanítványa szülei elolvasták a lányuk naplóját. Ebből az derült ki, hogy a 43 éves zongoratanár már két évvel korábban szexuális kapcsolatot létesített a most 14 éves lánnyal. A naplóból egy másik esetre is fény derült. A nyomozás egy harmadik esetet is a felszínre hozott, amelyben egy 11 éves diáklány szenvedte el a tanár szexuális zaklatását. A bíróság enyhítő körülménynek tekintette, hogy T. Gergely beismerő vallomást tett. 

hirdetés
hirdetés

A székelyföldi lapok internetes fórumain megszólalók elsősorban amiatt adtak döbbenetüknek hangot: éveknek kellett eltelniük ahhoz, hogy a pedofil tanár lebukjon. Az iskola vezetői azzal védekeztek, hogy a zongoraórákon a tanár kettesben marad a tanítványával, így nem ellenőrizhették, hogy mi történik a becsukott ajtó mögött.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X