Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hoffmann Rózsa: a miniszter fogja kinevezni az iskolaigazgatókat

1

A jövőben az iskolaigazgatókat nem az önkormányzat, hanem az oktatásért felelős miniszter fogja kinevezni – mondta Hoffmann Rózsa az m1 reggeli műsorában.

Az oktatási államtitkár szerint a döntést az igazgatói kinevezésekről a kormányhivatal fogja meghozni, az önkormányzatok - ha fenntartói jogokat kérnek és kapnak - csupán javaslatot tehetnek.

Arra a kérdésre, hogy milyen változásokra számíthatnak az új tanévben a diákok, a tanárok és a szülők, Hoffmann Rózsa úgy válaszolt: az oktatásügy folyamatos változásban van, „a közoktatási törvény ősszel kerül a parlament elé, és a következő hetekben tárgyalja a kormány. A törvény a következő tanévben léphet hatályba, így ebben a tanévben olyan változás, amit a törvény szabályoz, nem várható”.

hirdetés
hirdetés

Az államtitkár szerint az önkormányzatoknak a köznevelésről szóló jogszabály meg fogja adni a lehetőséget arra, hogy a saját területükön lévő iskolákkal kapcsolatban különböző feladatokat ellássanak.

eduline

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Tanu

Még jó hogy köztársaságban élünk.
Mi lenne ha diktatura lenne???? :D

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X