Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hoffmann Rózsa: a miniszter fogja kinevezni az iskolaigazgatókat

1

A jövőben az iskolaigazgatókat nem az önkormányzat, hanem az oktatásért felelős miniszter fogja kinevezni – mondta Hoffmann Rózsa az m1 reggeli műsorában.

Az oktatási államtitkár szerint a döntést az igazgatói kinevezésekről a kormányhivatal fogja meghozni, az önkormányzatok - ha fenntartói jogokat kérnek és kapnak - csupán javaslatot tehetnek.

Arra a kérdésre, hogy milyen változásokra számíthatnak az új tanévben a diákok, a tanárok és a szülők, Hoffmann Rózsa úgy válaszolt: az oktatásügy folyamatos változásban van, „a közoktatási törvény ősszel kerül a parlament elé, és a következő hetekben tárgyalja a kormány. A törvény a következő tanévben léphet hatályba, így ebben a tanévben olyan változás, amit a törvény szabályoz, nem várható”.

hirdetés

Az államtitkár szerint az önkormányzatoknak a köznevelésről szóló jogszabály meg fogja adni a lehetőséget arra, hogy a saját területükön lévő iskolákkal kapcsolatban különböző feladatokat ellássanak.

eduline

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (1)

Tanu

Még jó hogy köztársaságban élünk.
Mi lenne ha diktatura lenne???? :D

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X