Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Megdöbbentő öngyilkossági trend terjed: egy hónap alatt négy diák vetette magát a folyóba

Egy hónap alatt négy diák kísérelt meg öngyilkosságot a romániai Gorj megyében. Néhány napja egy 16 éves középiskolás próbált véget vetni saját életének: kövekkel rakta tele az iskolatáskáját, majd beugrott a Zsil folyóba.

A Zsil folyó
A Zsil folyó
A fiú túlélte, szülei találtak rá a folyó közelében – állításuk szerint a középiskolás azért akart öngyilkos lenni, mert megbukott földrajzból, a tanárok szerint azonban családi problémák állnak a háttérben, írja a manna.ro.

A zsilvásárhelyi diák már a negyedik, aki hasonló módszerrel próbált öngyilkosságot elkövetni. Az öngyilkossági hullámot egy végzős gimnazista indította el, aki május 18-án tűnt el otthonról: néhány nappal később találták meg a holttestét a Zsil folyóban, a szakértők szerint nyakára akasztotta kövekkel telerakott táskáját, majd a vízbe ugrott. Raluca Dragusin – akit több brit egyetemre is felvettek – korábban azt mesélte a barátainak, hogy ha egyszer véget vet az életének, a testét soha senki nem fogja megtalálni.

Egy héttel később egy 16 éves fiú, Mihai Zahariuc lett öngyilkos – ugyanígy. Nyakába akasztotta kövekkel megrakott táskáját, majd a vízbe ugrott. Május 30-án egy 13 éves diák csak azért tett meg több kilométert, hogy a Zsil folyóba ugorhasson, életét egy járókelő mentette meg. Az általános iskolás később az orvosoknak azt mondta, nagyon megtetszett neki Raluca Dragusin öngyilkossági módszere. Egy elitegyetem, ahol négy hallgató és egy professzor lett öngyilkos négy hónap alatt - összefoglalónkat itt olvashatod el.

eduline
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X