Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Több zeneiskola megszűnhet Pest megyében

Szeptembertől megszűnhetnek azok az alapfokú művészetoktatási intézmények, amelyek működtetésében nem vállal rész a helyi önkormányzat - adta hírül az mr1-Kossuth Rádió.

Ambrus András, a Pest megyei önkormányzat szóvivője már március elején úgy nyilatkozott, a megye anyagi helyzete nem teszi lehetővé tizenkét alapfokú művészetoktatási intézmény normatíván felüli támogatását, ezért az érintett települési önkormányzatoknak legalább felerészben vállalniuk kellene a költségeket - ahol erre nincs lehetőség, ott megszűnhet a helyi zeneoktatás.
Több intézmény megszűnhet szeptembertől Pest megyében
Több intézmény megszűnhet szeptembertől Pest megyében

A probléma rendszeresen visszatérő, Eredics Gábor zenetanár, a Vujicsics együttes vezetője ezt az mr1-Kossuth Rádiónak részben azzal magyarázta, hogy ez egy „archaikus oktatási forma”, egyéni órákkal, ami drágává teszi az oktatást. Szerinte eleve rosszul találták ki a finanszírozást: a feladatellátási kötelezettség a megyéé, a helyi önkormányzatnak csak önként vállalt feladata a működtetés, így ha anyagi gondjai vannak, először a művészeti oktatásra fordított összegeket csoportosítja át. A Pest megyei zeneiskolák helyzetéről bővebben itt olvashatsz.

eduline
(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X