Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Több zeneiskola megszűnhet Pest megyében

Szeptembertől megszűnhetnek azok az alapfokú művészetoktatási intézmények, amelyek működtetésében nem vállal rész a helyi önkormányzat - adta hírül az mr1-Kossuth Rádió.

Ambrus András, a Pest megyei önkormányzat szóvivője már március elején úgy nyilatkozott, a megye anyagi helyzete nem teszi lehetővé tizenkét alapfokú művészetoktatási intézmény normatíván felüli támogatását, ezért az érintett települési önkormányzatoknak legalább felerészben vállalniuk kellene a költségeket - ahol erre nincs lehetőség, ott megszűnhet a helyi zeneoktatás.
Több intézmény megszűnhet szeptembertől Pest megyében
Több intézmény megszűnhet szeptembertől Pest megyében

A probléma rendszeresen visszatérő, Eredics Gábor zenetanár, a Vujicsics együttes vezetője ezt az mr1-Kossuth Rádiónak részben azzal magyarázta, hogy ez egy „archaikus oktatási forma”, egyéni órákkal, ami drágává teszi az oktatást. Szerinte eleve rosszul találták ki a finanszírozást: a feladatellátási kötelezettség a megyéé, a helyi önkormányzatnak csak önként vállalt feladata a működtetés, így ha anyagi gondjai vannak, először a művészeti oktatásra fordított összegeket csoportosítja át. A Pest megyei zeneiskolák helyzetéről bővebben itt olvashatsz.

eduline
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X