Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Orbán miatt bólintott rá a közoktatási tervezetre Pokorni

A miniszterelnök iránti lojalitás miatt döntött úgy Pokorni Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője, az Országgyűlés oktatási, tudományos és kutatási bizottságának elnöke, hogy a bizottság minősítse általános vitára alkalmasnak a közoktatási törvény tervezetét - mondta a politikus az MTI-nek kedden, megerősítve az Origo értesülését.

Pokorni Zoltán úgy fogalmazott: ugyanakkor a Fidesz frakció üléséről - amelyen ez elhangzott - egy "torz kiszivárogtatás jelent meg" a hírportálon, ezt a Fidesz-frakció közleményben helyreigazította.

hirdetés
hirdetés

A frakcióülésen vita volt arról, hogy a közoktatási törvény tervezetéről szóló kormány-előterjesztést általános vitára illik bocsátani - fogalmazott a szakpolitikus. Hozzátette: erre mondta a miniszterelnök, hogy ez egy olyan minimális és alapvető viselkedési norma, amit ő elvár mindenkitől.

Ez rendben is van, ugyanakkor természetes, hogy minden kormányzati anyag javítható, tökéletesíthető módosító javaslatokkal, amitől ő nem zárkózott el - jegyezte meg Pokorni Zoltán.

A Fidesz-frakció a szakpolitikai vitákat nem hatalmi eszközökkel kezeli, hanem  érvekkel folytatja le, természetesen támogatom a miniszterelnököt és kormányát, ezért kezdték el ennek a törvénynek a vitáját - mondta, megjegyezve: nem titok, hogy elégedetlen ennek számos pontjával, a tervezetet módosítani fogják.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X