Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Még szorozni és osztani sem tud a brit diákok többsége

A legtöbb diák az alapműveleteket sem képes elvégezni, vagyis nem tud osztani és szorozni, mire elvégzi a középiskolát. Mark Dawe, az egyik legnagyobb brit vizsgabizottság elnöke szerint egyre kevesebben képesek hasznosítani a megszerzett matematikatudást a mindennapi életben – írja a The Telegraph.

Forrás: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
hirdetés
hirdetés

A szakember úgy véli, hogy a jelenlegi tananyag több sebből vérzik: nem tudja kielégíteni sem a kiugróan tehetséges, sem a gyengébben teljesítő tanulók igényeit. A 16 évesek csaknem fele a közepes szintet sem éri el az országos felméréseken. Mark Dawe szerint ezek a diákok „funkcionális matematikai analfabéták” lesznek – ahogyan a felnőttek körülbelül egynegyede ma sem boldogul a legalapvetőbb matematikai számításokkal.

„A legnagyobb gond, hogy minden tanárnak mást jelent a matematika, ezért mindenki másként tanítja, ami miatt a diákok különböző szintű felkészítést kapnak” – magyarázta Mark Dawe egy konferencián, hozzátéve, hogy az általa vezetett vizsgabizottság már nekilátott kidolgozni a hatékonyabb matematikaoktatás irányelveit. Egy 12 éves diák matematikatudásának viszont csodájára járnak az egyetemi professzorok – a kis zseniről itt olvashatsz bővebben.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X