Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ennyit keresnek majd 2013-tól a kezdő tanárok

A tervezett bevezetés első évében, 2013-ban mintegy 70 milliárd, a következő évben 150 milliárd forint a pedagógus életpályamodell forrásigénye - mondta Hoffmann Rózsa, a Fidesz oktatási konferenciáján pénteken a fővárosban.

Az oktatási államtitkár szerint a kormány ennek ismeretében támogatta az új köznevelési törvényről szóló javaslatot. A tervezet értelmében 2013 szeptemberétől egy főiskolát végzett pedagógus a mostani 122 ezer forinttal szemben 163 ezer, egy egyetemet végzett 129 500 forint helyett 184 ezer forintot kereshet havonta. A kereszténydemokrata államtitkár úgy fogalmazott: a pedagógus életpályamodell bevezetésével évtizedes adósságot törlesztenek.

hirdetés
hirdetés

Hoffmann Rózsa a modell kapcsán elmondta, hogy a pótlékok szűkülnek, a pár száz forintos túlóradíjak pedig "elmaradnak", de az nem igaz, hogy ingyenmunkát várnának el ugyanannyi bérért.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés