Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Menedékjogot kapott az USA-ban egy német család

A mélyen vallásos családfőnek nem engedték, hogy az öt iskoláskorú gyereke magántanuló legyen - írja mai számában a New York Times.

Németország jelenleg az egyetlen olyan EU-s tagország, ahol kizárólag egészségügyi okokra hivatkozva lehet magántanulói státuszba helyezni iskoláskorú gyereket. Az állam abba már nem szólhat bele, hogy ennek milyen iskolának kell lennie, lehet magán vagy állami, vallásos vagy világi, lényeg hogy a tanrendje hivatalosan elfogadott legyen.

A mélyen vallásos Remoike házaspár azonban csupán arra hivatkozott kérelmüknél, hogy szeretnék, ha a gyerekek „más környezetben tanulnának”. Az illetékes német hivatalban ezt elutasították, mint később az oktatási minisztérium szóvivője elmondta: a szabályozás hátterében a társadalmi beilleszkedés, illetve a különböző hátterű diákok integrálásának elősegítése áll.

A család 2008-ban hagyta ott Németországot és idén januárban 26-án megkapták a politikai menedékjogot. A memphisi bíróság szerint ugyanis valós a család azon félelme, hogy hazatérésük esetén Németországban felelősségre vonhatják őket a vallásos meggyőződésük miatt.


eduline

(x)

A BGF-en találkoznak a fiatal közgazdászok

Idén a Budapesti Gazdasági Főiskola rendezi hazánk legnagyobb felsőoktatási tudományos seregszemléjének, a XXXII.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X