Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Képek: új high-tech iskola épült Budaörsön

Új iskolát avattak Budaörsön; a modern, háromszintes épület a város 2,8 milliárd forintos beruházásában valósult meg.

Az önkormányzat szóvivője, Nagy Ildikó Emese elmondta, hogy a 24 tantermes intézményben informatikai eszközök, digitális táblák, számítógépek segítik a diákok tanulását. Az épületben két részre osztható, óriási tornaterem, 500 adag étel főzésére alkalmas konyha, 200 fős ebédlő kapott helyet. A speciális szellőzőrendszer a tantermek állandó friss levegőjét biztosítja, hogy a gyerekek minél jobb körülmények között vehessenek részt az oktatásban.

Az önkormányzat telkén épült új iskolába a szűkössé vált Rózsa és az Esze Tamás úti intézményből költözhetett át 65 pedagógus és 655 gyerek. Az üresen maradt épületeket a terv szerint továbbra is oktatási célokra hasznosítják.

A 28 ezer lakosú Budaörsön az országos tendenciával ellentétben folyamatosan nő a gyerekek száma. Magas a fiatal házaspárok aránya és sok kisgyerekes család költözik a városba, ahol az új létesítménnyel együtt öt önkormányzati és egy egyházi általános iskola működik - tette hozzá a szóvivő.

 

hirdetés
hirdetés

 
mti

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X