Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Az angol lesz a második oktatási nyelv Thaiföldön

Az angol lesz a második oktatási nyelv Thaiföld középiskoláiban - jelentette be az oktatási miniszter. Az országban ugyanis igen jelentős a turizmus, és hiába többségében angolul beszélnek a turisták, a helyiek közül kevesen beszélik a nyelvet - írja a Bangkok Post.

Hivatalosan október 22-én jelentik majd be, hogy az angol lesz a thai oktatás második nyelve, a terv részleteit pedig most dolgozzák ki. A programhoz szükséges angolul beszélő tanárokat többek között a nyugalmazott amerikai tanárok közül próbálnák meg toborozni.

Az előzetes tervek szerint a 16-18 éves korosztálynál mindenhol lennének angol anyanyelvű tanárok által tartott órák, a 13-15 éveseknél pedig angolul tudó thai tanárok tanítanának bizonyos tantárgyakat.


edupress

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X