Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Európai Ifjúsági Parlament most már Magyarországon is

Az Európai Ifjúsági Parlament magyar tagozatának alakuló ülését november 21-24. között tartják Budapesten. A Pillar Alapítvány Európai Ifjúsági Parlament Magyarország munkacsoportjának szervezésében megvalósuló négynapos rendezvényen közel száz, 16 és 22 év közötti fiatal vesz részt, akik az országos válogató alkalmával bizonyították rátermettségüket, Európa jövője iránt érzett elkötelezettségüket.

Az Európai Ifjúsági Parlament (EIP) programja gyakorlatias szemszögből közelíti meg és mutatja be az Európára jellemző, parlamentáris döntéshozatal folyamatait. A fiatalok rendkívüli lehetőséget kapnak a közéleti szerepvállalás gyakorlására, regionális, nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt. ##KERETES## A rendezvény plenáris záróülésére a magyar Országgyűlés épületében kerül sor. Az EIP Magyarország programjai az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete támogatásával valósul meg. A most zajló programsorozat eredményeként ezentúl magyar fiatalok delegációja is részt vehet majd a német Heinz Schwarzkopf Stiftung koordinálásával mindig más-más tagországban rendezett Európai Ifjúsági Parlament nemzetközi fórumain. (www.edupress.hu)

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X