szerző:
Eduline

Tájékoztatta a nyilvánosságot Michael Ignatieff, a CEU rektora.

"Ha dühöt éreznek a hangomban, azért van, mert dühös vagyok" - idézi Michael Ignatieff-et, a CEU raktorát a hvg.hu.

A rektor nemzetközi sajtótájékoztatón beszélt arról a módosító javaslatról, melyet tegnap nyújtott be a kormány, és egyértelműen a Közép-európai Egyetemet hozná lehetetlen helyzetbe.

Ignatieff mondandójának a lényege az volt, hogy követelik a módosító tervezet visszavonását, és a CEU Budapesten marad.

Az Egyesült Államok kiáll a CEU mellett

Az Egyesült Államok nagy aggodalommal tekint a magyar kormány által kedden benyújtott törvénymódosítási javaslatra, amely súlyosan akadályozná a Közép-európai Egyetem (CEU) működését Budapesten - írta a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője az MTI-hez szerdán eljuttatott nyilatkozatában. David Kostelancik közölte: magyarok ezreit oktatta és alkalmazta az egyetem, amely az Egyesült Államokban és Magyarországon is rendelkezik akkreditációval.

A rektor azt mondta, garantálja minden hallgatónak a tanulmányai folytatását, a diákok biztonságban vannak, és az egyetem minden eszközzel fellép a törvénymódosítás ellen.

A rektor szerint ők azok, akik a legtöbb együttműködést kötötték a magyar egyetemekkel, így a kormány tervezete az egész felsőoktatás ellen irányul. Ignatieff szeretné, ha a többi intézmény is kiállna a CEU mellett.