szerző:
Eduline

Michael Ignatieff az Egyesült Államokba utazik, miután finoman szólva nem sikerült jól a találkozó közte, és a miniszter közt.

©

A magyar kormány tisztviselőivel folytatott tegnapi megbeszélést követően a Közép-európai Egyetem (CEU) továbbra sem győződött meg arról, hogy a kormányzat belátná milyen hatásai lesznek a törvénytervezetnek - így kezdődik a CEU ma kiadott sajtóközleménye.

Mint ismert, tegnap este Michael Ignatieff rektor találkozott Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszterrel, ahol az a törvénymódosító tervezet volt a téma, mely elég nehéz helyzetbe hozná a Közép-európai Egyetemet. Balog a megbeszélés után azt mondta, nem vonják vissza a tervezetet.

 

Az Egyesült Államok kiáll a CEU mellett

Az Egyesült Államok nagy aggodalommal tekint a magyar kormány által kedden benyújtott törvénymódosítási javaslatra, amely súlyosan akadályozná a Közép-európai Egyetem (CEU) működését Budapesten - írta a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője az MTI-hez szerdán eljuttatott nyilatkozatában. David Kostelancik közölte: magyarok ezreit oktatta és alkalmazta az egyetem, amely az Egyesült Államokban és Magyarországon is rendelkezik akkreditációval.

“Továbbra is szándékunkban áll párbeszédet folytatni a kormányzattal, de a benyújtott törvénytervezetet nem tudjuk az egyeztetések alapjául elfogadni,” mondta Ignatieff. “Megismételtük és fenntartjuk azt a kérésünket, hogy a kormány vonja vissza a törvénytervezetet, és kezdjen egyeztetést a helyzet megoldására.”

A közlemény szerint Ignatieff vasárnap Washingtonba utazik, hogy ismertesse a CEU helyzetét az amerikai törvényhozókkal és a médiával.