Felsőoktatás Eduline

Tévhitek a diákhitelről: hogyan lehet nagyot bukni?

Elolvasom

A főiskolások és egyetemisták tanulmányaik kezdetén óhatatlanul szembesülnek a kérdéssel: felvegyék vagy ne vegyék fel a diákhitelt. Mi vár a törlesztőkre? Ki és mikor kérheti a hitel visszafizetésének szüneteltetését, és milyen feltételekkel? Égető kérdések, amelyekre érdemes választ keresni, mielőtt bárki fejest ugrik az ismeretlenbe.

Felsőoktatás Eduline

Módosították a felsőoktatási törvényt

Elolvasom

Elfogadta hétfőn az Országgyűlés a felsőoktatási törvény módosítását, a megváltozott jogszabály kitér többek között a felsőoktatási intézmények vállalkozói közintézetként való átsorolására, a felsőfokú tanulmányi időre, a szakkollégiumi központi és kutatóegyetemi cím adományozására.

Felsőoktatás Eduline

DExpo 2009: nyílt napok a Debreceni Egyetemen

Elolvasom

Idén először a szokásos felvételi nyílt napot kétnapos programsorozat váltotta fel a Debreceni Egyetemen (DE); a csütörtökön indult rendezvényen az intézmény átfogó képet igyekszik nyújtani a tanulási és kutatási lehetőségekről.

Felsőoktatás Eduline

4,3 milliárd forintos fejlesztés indul a Pannon Egyetem

Elolvasom

A veszprémi székhelyű egyetemen 4,3 milliárd forintos fejlesztést hajthat végre 2009-től 2011 végéig; ehhez 4,1 milliárd forint uniós és állami támogatást kapott az intézmény - mondta Rédey Ákos, az egyetem rektora csütörtökön Veszprémben, az egyetemen rendezett konferencián.

Felsőoktatás Eduline

Egyetemistákat gyilkol az orosz maffia

Elolvasom

Az orosz belügyminisztérium gazdaságbiztonsági osztálya sürgős felvilágosító kampányt kezdett a fővárosi egyetemeken, a legutóbbi időben ugyanis már hat fiatalembert gyilkoltak meg bűnözői szervezetek, miután előzőleg fantomcégek alapításával bízták meg őket, s e cégekben súlyos milliárdokat forgattak meg vagy utaltak át külföldre.

Közoktatás Eduline

Second life a Pécsi Tudományegyetemen

Elolvasom

Érdekes kommunikációs megoldást választott a PTE az idei beiskolázási kampányra: online szerepjátékot fejlesztettek, hogy a jövendő diákjaik itt próbálhassák ki milyen az élet a pécsi campuson.

Közoktatás Eduline

Kutatóegyetemi címet kaphat a Miskolci Egyetem

Elolvasom

Módosító indítványt nyújtottak be az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei országgyűlési képviselői a felsőoktatási törvényhez annak érdekében, hogy a Miskolci Egyetem is pályázat útján megkaphassa a kutatóegyetemi címet - jelentette be az előterjesztők nevében Kormos Dénes és Fedor Vilmos miskolci sajtótájékoztatóján pénteken.

Felsőoktatás Eduline

Lassan elfogynak az oktatók?

Elolvasom

Lassan, de biztosan fogynak a felsőoktatási intézményekben oktató és megfelelő végzettségű tanárok – nagyjából ez szűrhető le az elmúlt években tapasztalt tendenciákból. Vannak persze ennél borúlátóbb jóslatok is – a múlt szerdán a Magyar Nemzet című napilap egy Bod Péter Ákos és Árva László közgazdászok által jegyzett tanulmányra hivatkozva egyenesen felsőoktatási katasztrófa rémképét vetítette előre, egyebek között amiatt, mert a hallgatói létszám várható csökkenése az intézményeknél tömeges elbocsátásokhoz vezethet.

Felsőoktatás Eduline

Milyen juttatások járhatnak a hallgatóknak?

Elolvasom

A hallgatói juttatások rendszere mostanra igazságosabb lett – állítják a diákönkormányzatok vezetői. Kiemelkedő teljesítménnyel már jól lehet keresni az egyetemeken, ám a megélhetéshez a legtöbb esetben az ösztöndíjak mellett elkel a szülői segítség is.

Felsőoktatás Eduline

Egyetemek toplistája: a száz legjobb

Elolvasom

Az Oxfordi Egyetem a nemzetközi mezőnyben lejjebb csúszott, míg az ázsiai felsőoktatási intézmények feljövőben vannak: a Times Higher Education és a QS Top Universities rangsora a világ száz legjobb egyetemét sorakoztatja föl.

Felsőoktatás Eduline

A hazai felsőoktatási intézmények rangsora

Elolvasom

A hazai egyetemek-fõiskolák legátfogóbb, friss rangsorát közli a HVG most megjelent Diploma 2010 különszáma. A Felvi-rangsorok az intézmények jelenlegi viszonyait tükrözik, míg az egyes diplomák munkaerõ-piaci megítélése az oklevél értékét.

Felsőoktatás Eduline

A legfontosabb tudnivalók a keresztféléves képzésekről

Elolvasom

2009 november 16-a a határidő, eddig az időpontig még bárki leadhatja a jelentkezési lapját bármely 2010-ben induló keresztféléves képzésre. A választékra nem panaszkodhatunk, idén harmincöt intézmény kilencvenkét karán, ezernél is több képzést hirdettek meg. Megpróbáltuk összeszedni, hogy mire kell figyelni a jelentkezési lap kitöltésénél.

1
560 561 562 563 564
571