Felsőoktatás Eduline

'100 orvostanhallgatóból 7 elhagyja az országot'

Elolvasom

Heti minimum 60 munkaóra és 400 forintos órabér. Erre számíthat az, aki ma fiatal rezidens orvosként elkezd dolgozni valamelyik kórházban. Ehhez képest nem is annyira rossz az elvándorlási arány, pedig a szakemberek már évek óta kongatják a vészharangot: ha nem lesz változás a jövedelmekben akkor - hiába a paraszolvencia „jól működő rendszere” - néhány éven belül komoly orvoshiánnyal nézhetünk szembe.

Felsőoktatás Eduline

Államvizsga tétel lett a botrányok miatt a BKV

Elolvasom

Túl sokszor szerepel mostanában a közlekedési vállalat a médiában, az ún „fekete címlap“ jelenléte kikezdi a vállalat hírnevét és az utasok bizalmát is – állítják kommunikációs szakemberek. Egyvalamire viszont biztosan jó volt az elmúlt évek vesszőfutása: a BKV önnálló tétel lett egy kommunkiációs főiskolán és ezzel olyan cégek mellé "zárkózott fel" mint például a Coca-Cola vagy a Mc Donald’s.

Felsőoktatás Eduline

28 évesen banki elemző

Elolvasom

Nem volt száz százalék, hogy a Közgázra fog jelentkezni. A gimnázium utolsó éveiben már a történelmet és a magyart is nagyon komolyan vette és a felvételi jelentkezési lapján a jogot is bejelölte. Két master képzést is elvégzett, jelenleg a Raiffeisen Bank senior modellezője. Döme Botond 28 éves, és mindenkinek, aki hozzá hasonló pályára vágyik azt tanácsolja: nyitottnak kell lenni mindig, és minden új felé. Karácsonyt megelőző héten, a CEU-n beszélgettünk.

Felsőoktatás Edupress

1,5 millió euróba került a 61 napig tartó bécsi diáktüntetés

Elolvasom

Véget ért Bécsben a diáktüntetés, az utolsó hallgatók rendőri jelenlét mellett röviddel karácsony előtt hagyták el az Audimax előadóteremet . A 61 napig tartó blokád végén 15 hallgatót és 80 hajléktalant utasítottak távozásra. Január 7-én, csütörtökön már a tanítás is elkezdődhetett - írja a Die Press. Az egyetemi tüntetés 1,5 millió eurós költséget jelentett, főleg a máshol bérelt termek nek köszönhetően.

Felsőoktatás Edupress

Húszezer szlovák hallgató tanul Csehországban

Elolvasom

A nem hivatalos becslések szerint mintegy húszezer szlovák hallgató tanul Csehországban - Milan Pisút, volt oktatási miniszter figyelmeztetése szerint többen, mint a pozsonyi Comenius Egyetem teljes hallgatói létszáma. Pisút szerint Szlovákia nem törekedett kellőképpen a fiatal kutatók és szakemberek hazai megtelepedésére, a szomszédos országban azonban akár a szlovák fizetés három-négyszeresét is megkaphatják - írja a kitekintő.hu.

Érettségi-felvételi Eduline

Továbbra is elég lesz a középszintű érettségi

Elolvasom

Egyre valószínűbb, hogy 2012-től sem lesz kötelező az emelt szintű érettségi egyes felsőoktatási intézményekben, mivel az ezt lehetővé tevő jogszabály az Alkotmánybíróság elé került, így jó eséllyel ki fognak csúszni a márciusi határidőből a főiskolák és az egyetemek. Közben újra feléledtek azok a hangok is, miszerint az egész szisztéma rossz, és vissza kéne adni a felvételiztetés jogát az intézményeknek.

Felsőoktatás Eduline

Új főiskola indult Fejér megyében

Elolvasom

Golgota Teológiai Főiskola néven új felsőoktatási intézmény kezdte meg működését Vajtán; az intézményben várhatóan szeptemberben kezdődik meg a konkrét képzés - írta szerdai számában a Fejér Megyei Hírlap.

Felsőoktatás Eduline

A külföldi diákok menthetik meg a vidéki főiskolákat?

Elolvasom

Egyre fogy a potenciális magyar hallgató, pár éven belül elkerülhetetlenné válik néhány felsőoktatási intézmény bezárása, a vesztesek jó eséllyel a kisebb, vidéki főiskolák lesznek; egyes szakértők szerint a helyzeten csak a fizetős külföldi hallgatók idecsábítása változtathat - írja a Népszabadság hétfői számában.

1
514 515 516 517 518
527