Megerőszakoltak és összevertek egy indiai egyetemistát, halálbüntetést kaptak

Az indiai legfelsőbb bíróság hétfőn megerősítette a 2012-ben brutálisan megerőszakolt, később a bántalmazásokba belehalt újdelhi diáklány három erőszaktevőjére kiszabott halálbüntetést.

Forrás: pixabay

A vádlottak ügyvédje elmondta, hogy a bírák elutasították a három férfi kérelmét a halálbüntetés életfogytiglani börtönbüntetéssé változtatására. A bíróság véleménye szerint nem került napvilágra olyan új információ, amely miatt felül kellene vizsgálni a korábbi ítéletet. Egy negyedik vádlott-társuk is kérvény beadására készül.

hirdetés
hirdetés

A 23 éves orvostanhallgatót 2012 decemberében hat férfi megerőszakolta és összeverte egy buszon. A lányt a bántalmazás után kidobták a mozgó járműből. Két héttel később belehalt sérüléseibe. Az eset Indiában és világszerte hatalmas felzúdulást keltett. A történteket követően ezrek vonultak utcára, hogy tiltakozzanak a szexuális erőszakcselekmények ellen.

A csoportos nemi erőszak egyik elkövetője később öngyilkos lett, míg egy másik enyhébb büntetést kapott társainál, mert kiskorú volt a bűncselekmény elkövetésekor.

Az összes iskola termeit bekamerázzák, mobilappon nézhetik a diákokat az indiai szülők

Három hónapon belül az összes állami iskolát bekamerázzák Delhiben, India fővárosában - írja a 444.hu. A szülők pedig majd egy mobilalkalmazáson keresztül élőben nézhetik majd a gyereküket - írja az oldal a BBC-re hivatkozva. A város minisztere, Arvind Kejriwal szerint így teszik transzparensé és elszámoltathatóvá az iskolákat.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X