Egymillió forintot kapnak egy hét pihenésért az egyetemtől: ez a Hotel Influenza

Önkéntesek vehetnek részt az amerikai Saint Louis University kutatásában, amely során különböző vakcinákat tesztelnek az ideiglenesen megbetegített, influenzás alanyokon. A merész vállalkozók körülbelül 3500 dollárt, vagyis közel egymillió forintnak megfelelő összeget kapnak "kártérítésként".

Forrás: Wikipedia

Az amerikai Saint Louis University kutatásában részt vevőknek beadnak egy oltást, ami vagy általuk kifejlesztett gyógyszert, vagy placebót tartalmaz. Ezt követően tesztelik a reakciókat az influenzára, így kiderítve azt, hogy mennyire hatékony védelmet nyújt az önkénteseknek beadott gyógyszer.

hirdetés
hirdetés

Ez idő alatt karanténban lesznek, de teljes ellátást kapnak egy hotelben, ahol internet és tévé is a rendelkezésükre áll - olvasható az egyetem honlapján, ahol kreatívan Hotel Influenza néven hirdetik a kutatást. Az egyetem egyébként egy korábbi szálloda részét képezi, így tudtak létrehozni egy 24 szobás kutatócsarnokot.

A kísérlet elteltével természetesen addig nem engedik haza a résztvevőket, míg minden eredmény nem lesz negatív.

Az intézmény szeretne hozzájárulni az influenza elleni vakcina kifejlesztéséhez, ami is azért fontos, mert egyetlen vakcina sem védi ki az évente változó influenzatörzseket - mondta Daniel Hoft, az SLU (Saint Louis University) vakcinafejlesztési központjának igazgatója.

Különleges kísérletet végeztek angol diákok egy pitével

Különleges akciójukkal jótékonysági alapjukhoz gyűjtöttek pénzt a brit diákok. A derbyshire-i S. Anselm Előkészítő Iskola diákjai hétfőn engedtek el egy meteorológiai ballonhoz kötött pitét (Bakewell pudding) a világűrbe - írja a 444.hu. A pitét nyomkövetővel szerelték fel, ez rögzítette volna a helyzetét, és még fényképeket is készített az űr felé tartó pitéről.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X