Több mint hétezer forintot kell fizetni, ha nem tanultok vagy dolgoztok

2

Kell-e egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni, ha az érettségi vagy a diploma megszerzése után nem kezdtetek el dolgozni, és nem is tanultatok tovább? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Forrás: MTI / Varga György

Idén tavasszal érettségiztem, de nem kerültem be az egyetemre, viszont dolgozni sem kezdtem, egyedül készülök a 2019-es érettségire. Fizetnem kell TB-t?

hirdetés
hirdetés

TB-járulékot azoknak kell fizetnie, akiknek megszűnt a tanulói vagy hallgatói jogviszonyuk, és még munkát sem találtak. Ez azt jelenti, hogy ha nyáron érettségiztetek vagy diplomáztatok, akkor már december közepétől megszűnhet a TB-tek.

Az egészségügyi szolgáltatási járulék összege 2018. január 1-jétől 7.320,- Ft (244,- Ft/nap), amelyet a bejelentkezés időpontjától havonta kell fizetni.

A diákigazolványotok érvényességi idejét követő 46. naptól kell fizetni.

Lejárt diákigazolvány: meddig érvényesek a kedvezményes bérletek?

A 2017/2018-as tanévre, illetve a második félévre érvényes diákigazolványokkal 2018. október 31-éig utazhattok kedvezményesen. De mi a helyzet ezután?

 

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

vagy, hataaron tuli magyar, aki egy percetsem dolgozott meeg Mo-on
es meeg pofatlanul felveszi a nyugdijat is!

Kivéve, ha kisebbségi vagy...

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X