Magyarországi egyetemalapításról is tárgyalt Kínában Palkovics László

1

A minden korábbinál jobb magyar-kínai kapcsolatok kedvező hatásai az oktatási, tudományos, kutatás-fejlesztési kooperációk terén is megmutatkoznak - hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, aki magyarországi egyetemalapításról is tárgyalt Kínában.

Forrás: Reviczky Zsolt

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, Palkovics László a kínai Csungking Egyetem meghívására tartott előadást az intézményben.

hirdetés
hirdetés

A közlemény szerint egy kínai egyetem alapítása Magyarországon eszköze lehet az államközi felsőoktatási együttműködések további erősítésének. A miniszter ennek lehetőségeiről is egyeztetett a város és a vendéglátó intézmények vezetőivel.

Palkovics László Orbán Viktor miniszterelnök kíséretében utazott Kínába, hogy részt vegyen az első Kínai Nemzetközi Import Expón (CIIE).

A CEU-megállapodásról szó sincs, de egy kínai egyetem működésére már rábólintott a kormány

A keddi Magyar Közlönyben jelent meg egy miniszterelnöki határozat, amely a kínai Fudan Egyetem magyarországi felsőoktatási tevékenységének támogatásáról szóló megállapodásra ad felhatalmazását.

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

czibor33

Keressünk meztelenn lányok egy környékedben itt : Skrci.Me/Lanyok

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X