Így lehet majd ingyen tanulni a Corvinuson: egyre több részlet derül ki

A 2019-ben felvételizők még állami ösztöndíjas helyekre jelentkezhetnek majd, 2020-tól pedig indul a Corvinus-ösztöndíj – írja a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói önkormányzata, amely arra is kitér, hogy a Corvinus-ösztöndíjasok is kapnak majd tanulmányi és szociális támogatást.

Forrás: MTI / Illyés Tibor

„A Corvinus megújulási folyamata semmilyen módon nem érinti a jelenlegi hallgatóságot. Ti ugyanis változatlan formában tudjátok befejezni tanulmányaitokat, azon feltételekkel, amelyekkel elkezdtétek képzéseteket. Az állami ösztöndíjasok finanszírozási státusza továbbra is fennmarad, a kapcsolódó pénzügyi juttatásokkal (tanulmányi ösztöndíj, szociális támogatások, stb.) együtt” – írja a Corvinus hallgatói önkormányzata Facebook-oldalán közzétett tájékoztatójában.

hirdetés
hirdetés

Kitérnek arra is, hogy 2019-ben – akár a keresztféléves, akár a normál eljárásban – felvételizők továbbra is állami ösztöndíjas és önköltséges helyekre adhatják be a jelentkezésüket, a keretszámokban sem lesz változás.

2020-tól indul a Corvinus-ösztöndíjat. „Ez az új ösztöndíj évente több ezer leendő hallgató számára biztosítja majd a térítésmentes tanulás lehetőségét a Corvinuson, az állami ösztöndíj feltételeivel azonos módon (egyéb tanulmányi és szociális ösztöndíjakkal együtt), alap- és mesterszakon, hasonló létszámban, mint korábban, az állami ösztöndíj esetében. Természetesen az önköltséges tanulás lehetősége is megmarad” – írják.

Mi vár a 2019-ben felvételizőkre? A nagy egyetemi átalakulás még nem érinti őket?

Mire számíthatnak azok a felvételizők, akik 2019-ben jelentkeznek a Budapesti Corvinus Egyetem képzéseire? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Jövőre szeretnék jelentkezni a Corvinus egyik képzésére. Olvastam, hogy az egyetem már nem tartozik majd az állami intézmények közé, és államilag finanszírozott helyek helyett saját ösztöndíjas helyeket hirdetnek majd meg.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X