Hét dolog, amit tudnotok kell, mielőtt egyetemre mentek

Jövőre felvételiztek egyetemre vagy főiskolára? Van néhány dolog, amit tudnotok kell, mielőtt megérkeztek életetek első előadására vagy szemináriumára.

Forrás: Imgur

Egyáltalán nem biztos, hogy az első kolis szobatársatok a legjobb barátotok lesz. Sőt az is könnyen lehet, hogy nem is lesz a barátotok. Nem baj, ez természetes.

hirdetés
hirdetés

Ne hagyjatok ki órákat. Nem csak a pénzeteket (vagy az állami féléveiteket) vesztegetitek, de elestek a tanulás lehetőségétől.

Ne érezzétek magatokat rosszul, ha kiábrándultok a szakotokból. Bátran váltsatok.

Találjátok meg, melyik a számotokra legmegfelelőbb tanulási módszer. Az egyetemet nem lehet jó módszerek nélkül átvészelni.

Forrás: demotivalo.net

Várjatok az első óra végéig, mielőtt megvennétek az új tankönyveket, jó eséllyel nem is lesz rájuk akkora szükség (vagy éppen elég, ha kikölcsönzitek a könyvtárból).

Kezdjetek el főzni. Kolisoknak, albérletben élőknek kötelező. Hacsak nem akartok gyorskaján és májkrémes zsömlén élni.

Legyetek bátrak, és pályázzatok valamilyen külföldi ösztöndíjra. El sem tudjuk mondani, mennyi mindent nyerhettek vele.

Öt dolog, ami szigorúan tilos az egyetem első félévében

Már majdnem egy hónap eltelt az őszi szemeszterből, lassan mindenki ráébred, hogy nemsokára jön a neheze. Milyen hibákat érdemes elkerülni? Az összes házidolgozat megírását a félév végére hagyni Senkinek nem tanácsoljuk, hogy a szorgalmi időszak első két-három hetét a könyvtárban töltse (ilyenkor sokkal fontosabb, hogy új ismeretségeket kössetek, elmenjetek a gólyabulikba), de októberben már érdemes nekikezdeni a szemináriumi dolgozatok megírásának.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X