Fontos döntésre készül a világ egyik legjobb egyeteme, örülni fognak a hallgatók

Nyolc évszázad kézzel írott vizsgadolgozatai után laptopok vehetik át a tollak helyét a világhírű Cambridge-i Egyetemen.

Forrás: pixabay.com

Az egyetem fontolóra veszi, hogy véget vessen a vizsgákon kötelező kézírásnak és engedélyezze, hogy hallgatói elektronikus eszközökön írva adjanak számot tudásukról - írták a hétvégi brit lapok.

hirdetés
hirdetés

A mérlegelés előzménye, hogy a tanárok panaszkodtak a diákok egyre olvashatatlanabb kézírására. Az oktatók szerint hallgatóik az órákon szinte már csak a laptopjaikat használják, a kézzel írás képességét lassan elveszítik. Az újságok értesülései szerint a patinás egyetem digitális oktatási stratégiája részeként konzultációt tart a kérdésről. A diákokat online kérdőívben kérdezik meg arról, hogy közérzetükre "jelentősen pozitív hatása" lenne-e, ha nem kézzel, hanem géppel kellene írni a vizsgáikon.

Sarah Pearsall, a történelemtanszék tanára a The Daily Telegraph brit lapnak elmondta, hogy 15-20 éve a hallgatók naponta sok órán át kézzel írva jegyzeteltek, az új generációk azonban semmit sem írnak kézzel, kivéve a vizsgadolgozatokat. "A kézírás elveszett művészetté vált a mai diákok számára" - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy az olvashatatlanul író hallgatók kénytelenek a nyári szünet alatt bemenni az egyetemre, hogy két egyetemi dolgozó jelenlétében hangosan felolvassák a vizsgakérdésekre adott válaszaikat. "El kell fogadnunk: a kézírás kihalása a valóság" - összegezte Anthony Seldon, a Buckinghami Egyetem alkancellárja a brit lapnak.

Arizonában újra tanítják a folyóírást, lebontják Obama-reformját

Az új elnökválasztást követően Arizonában máris szembe mennek az Obama-reformokkal, mert úgy gondolják, hogy magasabb általános műveltség kell az oktatásban. Ismerős? Az Obama-adminsztráció által elért egyik legnagyobb reform az oktatási rendszerben zajlott le az elmúlt szűk évtized során, mely az alaptantervhez hasonló, minden állam számára ajánlásokat megfogalmazó Common Core Standardshoz (CCS) vezetett.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X