Szabálytalanul szavazhatták meg Putyin egyetemi díszpolgári címét?

Szabálytalanul szavazhatta meg a Debreceni Egyetem szenátusa Vlagyimir Putyin orosz elnök díszpolgári címét - írja a 24.hu.

Forrás: Stiller Ákos

A 24.hu idézi a Debreceni Egyetem szervezetik és működési szabályzatát, amelyben az áll, "ha olyan sürgős döntésre van szükség, mely nem teszi lehetővé az ülés időben történő összehívását, vagy a sürgősen megtárgyalandó téma nem indokolja az ülés összehívását, személyi kérdéseket kivéve, elektronikus úton is lehetőség van a Szenátus tagjai véleményének beszerzésére".

hirdetés
hirdetés

Ahogy arról a hvg.hu korábban beszámolt, a szenátus az orosz elnöknek szóló elismerés odaítéléséről elektronikus formában szavazott augusztus közepén.

A 24.hu-nak adott válaszból azonban kiderül, a Debreceni Egyetem szerint semmilyen szabálytalanság nem történt, a kitüntetések adományozását, így a Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin díszpolgári címéről szóló döntést  ugyanis nem tekintik személyi kérdésnek, "mivel az nem érint, nem kapcsolódik a Debreceni Egyetem és egy magánszemély közötti közalkalmazotti vagy egyéb jogviszonyhoz".

Vizsgálat indul a Debreceni Egyetemen a Putyin-ellenes tiltakozások miatt?

„Nagyon érdekes, hogy ebből a négy tanszékből háromnál a tanszékvezetők a volt rektori vezetésből jönnek össze, és két tanszéknek meg ugyanaz a tanszékvezetője" - mondta a Hír TV-nek Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora a Vlagyimir Putyin díszpolgári címe ellen indított tanszéki tiltakozásról.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X