Floridában ragadt három szegedi diák, egy fürdőszobában húzzák meg magukat

Három szegedi diák ragadt Floridában, egy orlandói hotel egyik fürdőszobájában húzzák meg magukat - írja a Délmagyar.

Forrás: MTI/EPA/Erik S. Lesser

A Délmagyar elérte a három szegedi dikot, akik egy Missouri állambeli hotelben dolgoztak három hónapig, „most pihentük volna ki magunkat, mielőtt szeptember 21-én hazautazunk”.

hirdetés
hirdetés

A diákok kedden értek Miamiba, szerdán azonban már el is jöttek onnan – bár az sem volt egyszerű. „Hívtuk a külügy- és a belügyminisztériumot, mindenhol azt mondták, maradjunk ott. Hatalmas szerencsénk volt, hogy egy barátnőm távoli rokonai tudtak nekünk segíteni. Ők Miamiban élnek, lefoglalták nekünk ezt a szállást, eljöttek értünk és elhoztak. Tovább viszont nem tudtunk utazni, mert az utakon hatalmas a dugó, jegyet pedig már se vonatra, se buszra nem lehet kapni” - mondták.

Most Orlandóban vannak, amely három órányira van Miamitól és szintén veszélyzónának számít. „Itt is nagyon drága volt egy szoba, és nehéz is volt helyet találni, de azt mondják, hurrikánbiztos, de így is hatalmas a pánik” – mesélték a diákok, akik azt tervezik, az ablak nélküli fürdőszobában vészelik át, amíg Irma a területen tombol.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X