Nyolc dolog, amire az egyetem tanít meg

Az egyetem, főiskola nem csak arra jó, hogy a végén megkapjátok a bőrkötéses diplomát. Ennél sokkal több dolgot nyertek az előadótermekben töltött három, négy, öt, hat évvel.

Ráébredtek, hogy anyának (majdnem) mindenben igaza van. Persze ettől még mindig felesleges dolognak tartjátok az elmosott edény törölgetését, és továbbra is napokig halogatjátok a mosást.

Megismeritek magatokat. Három-négy év egyetem után pontosan tudjátok, előszeretettel halogatjátok-e a vizsgákat, a beadandók megírását, a koliszoba kitakarítását.

hirdetés
hirdetés
Forrás: bmeme.hu

Megtanultok a pénzzel bánni. Vagy legalábbis megtapasztaljátok, milyen az, amikor a hónap utolsó hetére egy fillér sem marad az otthonról érkező apanázsból, a diákmelós fizetésből, az ösztöndíjból.

El tudtok készíteni néhány egyszerű és olcsó ételt. Albérletesként vagy kolisként kénytelenek vagytok időnként főzni. Az okot eggyel fentebb találjátok.

Kolis találmány. Főtt tészta - ha nincs megfelelő eszköz
Kolis találmány. Főtt tészta - ha nincs megfelelő eszköz
Forrás: imgur.com

Ráébredtek arra, hogy tényleg képesek vagytok ezer oldalnyi szakirodalmat átnézni. Gyorsolvasásban verhetetlenek vagytok.

Ismeritek az egyetemi/városi/megyei könyvtár összes csendes és nyugodt pontját, ahol még tanulni is lehet.

Nem tudtok felelni minden – szakmátokba vágó – kérdésre, de azt tudjátok, hol keressétek a választ.

Megtanuljátok értékelni az otthoni kosztot,
a tiszta ágyneműt, a csendet.

Kilenc dolog, amit csak azok értenek, akik (voltak) kollégisták

Pár nap múlva több ezren költöznek be (vagy vissza) az egyetemi, főiskolai kollégiumokba. Nem túlzás: kolisnak lenni sajátos életforma. Hogy miért? Mert minden kolis tudja, hogy... Hogy a közös könyhának mindig (de tényleg mindig) porleves illata (szaga) van És ha még csak a konyhát járná át a porkaja szaga...

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X