Hét dolog, amit minden elsőéves egyetemistának kötelező beszereznie

Pár nap múlva kezdődik az őszi szemeszter, úgyhogy itt az idő: szerezzétek be azokat a dolgokat, amelyekre szükségetek lesz az egyetemen, főiskolán, koliban, albérletben.

1. Egy jó bőrönd

Nem is gondolnátok, mennyi időt fogtok bőrönddel a kezetekben tölteni - akár hetente, akár kéthetente ingáztok majd a koli vagy az albérlet és a szülői ház között, sok cuccot visztek majd magatokkal. Egy könnyen mozgatható, praktikus bőröndöt mindenképpen szerezzetek be.

hirdetés
hirdetés

2. Egy jó kávéfőző

Mindegy, hogy kotyogós vagy modernebb változat, a lényeg, hogy jó erős kávét főzzön. Szükségetek lesz rá, garantáltan keveset fogtok aludni a bulik, a vizsgák és a ZH-k miatt.

3. Könyvtári jegy

Ha eddig azt sem tudtátok, merre van a könyvtár, most majd kénytelenek lesztek felfedezni (nem kell aggódni, szuper hely). Több ok miatt: valószínűleg nem szeretnétek az összes tankönyvet megvásárolni, az egyetemi könyvtárban azonban mindent megtaláltok (ha időben kapcsoltok, és nem a vizsgaidőszak kellős közepén jut eszetekbe könyvet kölcsönözni, addigra ugyanis elkapkodják a szakirodalmakat), ráadásul a könyvtár ideális tanulóhely.

4. Egy jó laptop

Ami bírja a strapát. Sokat kell majd használnotok, házidolgozatok és egyéb feladatok tömkelegét készítitek majd el három (négy, öt, hat...) év alatt. Nem árt, ha az akkumulátor is erős.

5. Konyhai alapfelszerelés

Lehet, hogy a kolis konyha polcán láttatok néhány edényt, de azon több tucat kolis osztozik majd. Jobb a saját. Kolisok figyelmébe ajánljuk a gumipapucsot is, anélkül el se induljatok zuhanyozni.

Forrás: imgur.com

6. Egy felsőbbéves ismerős

Rengeteg időt, pénzt és bosszúságot spóroltok meg, ha van valaki, aki elmondja, melyik profot érdemes messziről elkerülni, hol lehet a legolcsóbb és legjobb ebédmenüt kapni a környéken, melyik TO-s ügyintézőnél lehet a leggyorsabban elintézni az ügyeket.

7. Vitamin, szőlőcukor és edzőcipő

Csak hogy a szervezetetek bírja a gyűrődést.

Kilenc dolog, amit most minden elsőéves egyetemistának el kell intéznie

Szeptemberben kezditek az egyetemet vagy a főiskolát? Elsőévesként nem tudjátok, milyen feladatokkal kell megbirkózni? Megmutatjuk, milyen tennivalótok van a következő napokban. 1. Összepakolni Ha másik városban fogtok tanulni, ez a legfontosabb feladat (szánjatok rá több napot). Ha továbbra is otthon fogtok lakni, akkor pedig rakjátok el a középiskolai tankönyveket, füzeteket, a helyükre kerülhetnek az egyetemi dolgok.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X